Боље рецепт за савршене посластице нећете наћи
ЛЕЊА ЖЕНА
Састојци
• 800 г кекса
• 1 литар јогурта
• 250 г малина или јагода
• 200 г шлага
Припрема:
Изломите кекс на комаде (не треба да буду превише ситни) и ставите у ванглу. Прелијте јогуртом и мешајте како би се кекс натопио.
Умутите 200 г шлага. Припремите воће – било да су у питању малине или јагоде.
На послужавник поређајте кекс који сте натопили јогуртом, тако да направите равну подлогу. Преко ставите воће (малине или јагоде). Нанесите шлаг преко. Посластица је спремна!
ЛЕЊИ МУЖ
Торта Лења жена изузетно је популарна због брзе и лаке припреме, али и занимљивог назива. Сада смо открили и колач под називом Лењи муж – не знамо баш због чега се овако зове, али укус му је заиста одличан!
Састојци: 5 јаја, 1 л млека + 100 мл, 100 мл уља, 250 г шећера, 250 г брашна, 1 прашак за пециво, 3 кашике какао праха, 4 кесице пудинга од ваниле, 6 кашика кристал шећера, 500 г киселе павлаке, 5 кашика шећера у праху, 300 г малина, 200 мл слатке павлаке.
Припрема: Скувати 1 л млека, смањити температуру, па додати размућене 4 кесице пудинга са 6 кашика шећера. Мешајући да се не згрудва кувати око два-три минута. Оставити да се охлади уз повремено мешање, да се не ухвати корица.
Умутити 5 јаја, 100 мл уља и 250 г шећера у пенасту масу, па додати прашак за пециво просејан са 250 г брашна и 3 кашике какаоа. Смесу сипати у подмазан калуп за торту. Одозго лагано распоредити кувани пудинг, вадећи га кашиком за сладолед или супеном кашиком ( кашику намажите уљем или водом да се не лепи). Пећи у загрејаној рерни на 180 степени око 30 минута.
Док се колач пече, умутити киселу павлаку са шећером, па после 30 минута печења извадити колач премазати га киселом павлаком коју смо умутили и вратити у рерну још 10 минута да се пече.
Печени колач оставити да се охлади, извадити на тацну или скинути обруч калупа, украсити малинама и умућеном слатком павлаком.
Извор: novosti.rs