Осим што су изузетно укусне, ово воће има снажно противупално, диуретско и антиоксидативно деловање
Трешње су богате витаминима и минералима и права су прави извор здравља. Сазревају у мају и јуну, те је сада право време да навалите на укусне црвене бобице.
Пуне су витамина А, Б и Ц, али и разних састојака који помажу у борби против рака, у превенцији срчаних обољења и ублажавању болова узрокованих артритисом.
Ублажавају главобољу
Веома су ефикасне и против главобоље. Штавише, неке студије су показале да су 20 трешања 10 пута ефикасније против главобоље од аспирина.
Подстичу мршављење
Такође, садрже и мало калорија, богате су влакнима која подстичу пробаву, чисте организам од токсина, те су одличан савезник у одржавању витке линије.
Смршајте уз трешње: Мало калорија и пуно воде!
За здравље коже и костију
Противупална средства (флавоноиди) која садрже ублажавају симптоме алергије и астме, а подстичу производњу колагена који је кључан за здравље коже, костију и везивног ткива.
Успоравају старење
Како старимо тако се и производња колагена у нашем телу успорава и то се одражава појавом првих бора. Осим тога, карактеристичан је и вишак целулита, те сува кожа и коса.
Смирује нервозу и побољшава сан
Трешње су одличне у ублажавању напетости, нервозе, раздражљивости и несанице. Мелатонин, хормон који се налази у овом воћу има умирујуће деловање на неуроне у мозгу. Стога, како бисте побољшали сан и расположење конзумирајте трешње.
Трешње: успоравају старење, брину о срцу
(Стил.Курир)